Evil Indie Games
0
   Forum   Giercownia Pomoc Szukaj Galeria Download Zaloguj się Rejestracja Evil Indie Games >>  
Wrzesień 07, 2010, 20:02:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Evil Indie Games - Nowe Forum!

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Fallout 3 =/= 2 + 1?  (Przeczytany 1289 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
spectre
DEV TEAM
Nowicjusz
*

Reputacja: 3

Ť : Wrzesień 07, 2008, 12:29:00 ť

Fallout trzeci ma wyjść za dwa miechy z tej okazji dostaliśmy kilka gameplay video na prepareforthefuture.com
Widać na nich całkiem sporo, przede wszystkim kilka lokacji, początek głównego questu, oraz jedno z możliwych rozwiązań 'sytuacji' w Megaton.

I żeby tak nie było łyso, moja opinia na ten temat:

Na sam początek oddam diabłu ogarek - środowisko jest odwzorowane bajecznie. Nie wiem jak tam z wymaganiami, powinny być w okolicach Obliviona, ale miło bedzie sobie pobiegać po pustkowiach. Ale i tu nie ma róży bez kolców, na budynkach niestety czasem widać, że są identyczne. To znaczy, zniszczone w identyczny sposób.

A cała reszta, dużo dziwnych zmian, nawet kilka na lepsze. Widzę przede wszystkim, że stylowo trochę odeszli od źródła, zamiast retro sf z lat 50 mamy wyraźne wpływy steampunka. Nie żebym miał coś przeciw, steampunka lubię, nawet lepiej miejscami pasuje on od post apoc.

Poza tym, sporo drobnych, irytujących rzeczy i zmian, niewiadomo dlaczego. Np. perki. Komu przeszkadzało, że możemy wybrać 1 na 3 levele? I gdzie się podziały nagle traity? Dlaczego podczas walki wręcz nie można celować przez VATS tak jak podczas walki strzeleckiej?

Dźwięk kasy fiskalnej przy każdym przyroście XP oraz irytująca mordka VaultBoya przy trafieniach krytycznych to pierwsze kandydaty do usunięcia przez moderów imo. Zaraz po nich odgłos gwizdka parowozowego przy railgunie (haha ha ha, 'rail' gun, łapiecie? Dowcip raczej sztubacki, który szybko się nudzi, a jeszcze szybciej zaczyna irytować.)  Smochody wybuchające na atomowo po kilku strzałach z pistoletu?!

I pozostało jeszcze kilkaniewiadomych: jak dokładnie wygląda walka strzelecka przez VATS? Z tego co widziałem, podczas prezentacji wszystkie strzały w VATS trafiały. Czy to tylko postać do prezentacji była podkręcona, czy, niestety, potwierdzą się spekulacje, że procenty w VATS nie oznaczają szansy trafienia tylko % obrażeń?

Może się czepiam, ale jak dla mnie diabeł tkwi w szczegółach. Tego typu szczególy sprawiły, ze Oblivion był dla mnie nie do strawienia. Tym bardziej odruchowo przesadnie krytycznie przyglądam się nowemu dziecku Bethesda.

Dialogi i questy, z tego co widziałem nie jest najgorzej, zdecydowana poprawa w porównaniu do systemu z Obliviona.
Trudno oczywiście przebić geniusz Chrisa Avellone w kwestii dialogów i fabuły. Niestety, co gorsza większość ludzi, którzy umieli pisać odeszli z Bethesda softworks w okolicach Morrowinda, więc raczej nie będę się spodziewał niewiadomo czego.

Niestety, fabularnie niespecjalnie F3 przemawia do mnie jako sequel. Nie wykorzystano zupełnie przeniesienia akcji na zachodnie wybrzeże, jedynie zrobiono pretekst do dokładnego odwzorowania ruin Waszyngtonu. A poza tym, wciąż te same, znane frakcje - supermutanci, enklawa, BoS. Z jednej strony, to dobrze, bo aż strach pomyśleć co by geniusz Emil wymyślił, gdyby pozwolono mu wymyslas wszystko od nowa, tyle że Enklawa i Mutanci zostali już zdziesiątkowani/zniszczeni w f1 i f2. Poza tym, uzasadnienie ich obecności po drugiej stronie kontynentu będzie wymagało sporej ekwilibrystyki.

A co do fabuły samego dema, czy to ja jestem dziwny, czy w tym Megatonie coś nie gra? Niewybuch bomby atomowej zostawia KRATER? Dookoła niego ludzie budują MIASTO? Wspomnianej bomby najwyraźniej nikt nie pilnuje, a gracz może spokojnie przy niej manipulować?

Ale wybuch atomowy był całkiem ładny.

No, skończył mi się zbiornik żółci na dzisiaj.

The best laid plans o'mice an' men gang aft a-gley.
Zufub
DEV TEAM
Najemnik
*

Reputacja: 0

Lubię rogale :-)

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #1 : Wrzesień 07, 2008, 14:06:48 ť

Cóż... może ten bigot z F1 wysłał dane z badaniami do krypty po drugiej stroni by mogli powstać mutanci? Język

My English sux...
Mój angielski ssie...
stalek
Administrator
Rekrut

Reputacja: 4

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #2 : Wrzesień 07, 2008, 23:31:42 ť

I pozostało jeszcze kilkaniewiadomych: jak dokładnie wygląda walka strzelecka przez VATS? Z tego co widziałem, podczas prezentacji wszystkie strzały w VATS trafiały. Czy to tylko postać do prezentacji była podkręcona, czy, niestety, potwierdzą się spekulacje, że procenty w VATS nie oznaczają szansy trafienia tylko % obrażeń?

W nieoficjalnym filmiku:
http://www.crunchgear.com/2008/08/29/pax-2008-fallout-3-hands-on/
można zobaczyć zwykłego gracza grającego w fallouta.
Wydaje mi sie, że jednak % to jak bóg przykazał szansa trafienia,
obrażenia, to byc może te paseczki, co są nad procentami...
Ale nie wiem, nie badałem tematu:)

Tak czy inaczej fallout3 to gra na którą najbardziej czekam tej jesieni, a raz za nim, czekam na GTA IV na PC:)
S.W.A.T
DEV TEAM
Nowicjusz
*

Reputacja: 1

S.W.A.T - Special Weapons and Tactics

Zobacz profil WWW Email
Ť Odpowiedz #3 : Wrzesień 07, 2008, 23:56:01 ť

Ja też oczekuje tej gry, chociaż i tak nie mam na czym jej odpalić. Gra zapowiada się bosko, ale ile jej z tej boskości zostanie, nikt nie wie.
http://www.nma-fallout.com/forum/viewtopic.php?t=44599
W powyższym linku Gameplay w 5 częściach.
Na drugi tak oczekiwany przeze mnie tytuł jak Fallout 3, to Border Lands i Postal 3 Uśmiech

Są dni, są chwile, są ludzie i są debile!

utopiec
DEV TEAM
Rekrut
*

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #4 : Listopad 15, 2008, 23:12:41 ť

Dziś uratowałem Stołeczne Pustkowia, ale może ktoś mi powiedzieć czy może się do gracza w grze przyłaczyć pies? Jeśli tak to gdzie go można spotkać? W sumie robiłem mało misji pobocznych i z kompanów miałem tylko murzynkę z Bractwa Stali i supermutanta z krypty 87, a na filmikach widziałem tego pieska x> x> x>
Ť Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2008, 23:16:36 wysłane przez utopiec ť Zapisane
S.W.A.T
DEV TEAM
Nowicjusz
*

Zobacz profil WWW Email
Ť Odpowiedz #5 : Listopad 16, 2008, 11:37:37 ť

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=286662

Mertruve
DEV TEAM
Przybysz
*

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #6 : Listopad 16, 2008, 12:22:36 ť

Widzę przede wszystkim, że stylowo trochę odeszli od źródła, zamiast retro sf z lat 50 mamy wyraźne wpływy steampunka.
Dla mnie trójka lepiej zachowuje retroklimat niż poprzednie części ^^ Robolokaje wymiatają.
utopiec
DEV TEAM
Rekrut
*

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #7 : Listopad 16, 2008, 17:33:03 ť

Dzięki znalazłem psiaka na północnym krańcu "Złomowiska" xD Całkiem fajny jest xD można mu kazać szukać amunicji np. xD  oto pamiątkowe zdjęcie:

Psiak- "Ochałap", moja bohaterka w power armorze bractwa, bez hełmu i supermutek Fawkes xD

xD
S.W.A.T
DEV TEAM
Nowicjusz
*

Zobacz profil WWW Email
Ť Odpowiedz #8 : Listopad 16, 2008, 21:19:48 ť

Jesteś daleko w fabule. Próbowałeś wrócić do schronu?

Zufub
DEV TEAM
Najemnik
*

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #9 : Listopad 16, 2008, 21:54:19 ť

Na moje oko te modele nie pasują do terenu.

To ma być Dogmeat (Ochłap)!? Jakiś taki... za ładny. Tak samo ta pani, weź zdejmij ten złomik Język

A ten mutak mi orka przypomina aniżeli supermutanta... supermutant powienien wyglądać jak ork po sterydach, które źle zadziałały (youtube.com)

My English sux...
Mój angielski ssie...
pan jan
Przybysz
*

Ť Odpowiedz #10 : Listopad 25, 2008, 19:03:55 ť

wedlug mnie fallout3 to całkiem dobra gra. ciesze się że przedluzyła ona życie uniwersum fallouta i że przedlużyla w sposob godny, jak nalezy
utopiec
DEV TEAM
Rekrut
*

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #11 : Listopad 26, 2008, 20:45:48 ť

Jesteś daleko w fabule. Próbowałeś wrócić do schronu?

Przeszedlem całego f3. Ale wgrałem sava sprzed samego końca i włóczę się po pustkowiach i mam rozne przygody. Generalnie do schronu póki co nie udalo mi się wrócić, bo nie znam hasla do wrót wejściowych x/ x/ x/
stalek
Administrator
Rekrut

Reputacja: 4

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #12 : Listopad 27, 2008, 12:00:29 ť

Bethesda Softworks właśnie oficjalnie zakomunikowała wydanie narzędzia do tworzenia modów do F3 w najbliższym czasie!

G.E.C.K. Uśmiech

-> http://fallout.bethsoft.com/eng/home/pr-112508.php
Zufub
DEV TEAM
Najemnik
*

Zobacz profil Email
Ť Odpowiedz #13 : Listopad 27, 2008, 18:15:45 ť

Garden of Eden Creation Kick - kurde aż mi ślinka leci... bo jak by miał nowego kompa (a lubię edytory) to bym się rzucił na ten edytor jak sęp na mięso... mniam....

My English sux...
Mój angielski ssie...
S.W.A.T
DEV TEAM
Nowicjusz
*

Zobacz profil WWW Email
Ť Odpowiedz #14 : Luty 24, 2009, 12:54:25 ť

Przeszedłem grę parę razy i jestem rozczarowany brakiem karabinu Gaussa.
Grze jako grze daję ocenę 5/6, ale jako kontynuacji 2/6.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS