Cóż dawno się nie odzywałem, dawno nie pisałem o projekcie future:null:preludium.
Taka cisza, może oznaczać zazwyczaj jedno - nie ma żadnych postępów w projekcie, nie ma nic do pokazania, projekt upadł, znudził się twórcy, lub twórca został uprowadzony przez kosmitów... :>
Nie będę pisał o tym ze wakacje to kiepski okres na programowanie, tworzenie gry, bo właściwie nie miałem jeszcze wakacji.
Praca zawodowa po 8 godzin w tygodniu i słoneczna pogoda za oknem sprawiają, że trudno znaleźć czas na gamedeveloping.
Ale wbrew pozorom projekt future:null:preludium wcale nie został zamknięty i z doskoku realizuję go dalej.
Poza tym w ostatnim czasie bawię się trochę Unity3d (coraz bardziej podoba mi się ten silnik, jego webplayer stanowi świetną alternatywę dla wolnego softwarowego 3D we flashu), wspomagam także pana bidibidiego w jednym projekcie na Androida (tu głównie od strony graficznej (komiksowe rysunki 2D :> ), ale być może także będę budował aplikację flashową związaną z tym projektem).
Napisze więcej o tym niebawem.
Mam nadzieję że w ciągu najbliższych dni uda mi się więcej popisać na devlogu, czy to o future:null:preludium, czy o innych głupotach;)
Pozdross!
P.S. Byłbym zapomniał 3 obrazki z future:null:preludium :