Evil Indie Games
0
   Forum   Giercownia Pomoc Szukaj Galeria Download Zaloguj się Rejestracja Evil Indie Games >>  
Wrzesień 03, 2010, 17:19:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Evil Indie Games - Nowe Forum!

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: [19.06.2009] DZIEŃ 1  (Przeczytany 392 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
stalek
Administrator
Rekrut

Reputacja: 4

Zobacz profil Email
Ť : Czerwiec 19, 2009, 23:37:02 ť

Dzień 1.

Dziś myślałem sporo o tym jak ma wyglądać przyszła gra, i przy pomocy jakich narzędzi zostać stworzona.
Będę posługiwał się gotowym silnikiem, jakim, nie wiem jeszcze na 100% :/

Waham się między dobrze zapowiadającym się rosyjskim  NeoAxis a polskim dobrze rokującym Esenthel Engine.
Każdy z nich ma swoje plusy i minusy, każdy jest na swój sposób ciekawy...

NeoAxis znam już od jakiegoś czasu, natomiast mało wiem o naszym rodzimym Esenthel Engine.
Esenthel na pierwszy rzut oka prezentuje się świetnie - szybka, nowoczesna grafika, dynamiczne cienie, światła, wszystko czego oko zapragnie.  
W SDK wprowadzenie po polsku i ponad 100 tutoriali, jak budować grę od podstaw!
W NeoAxis najbardziej doskwiera brak tutoriali i dokumentacji.
Edytory też są ok. Odrobinę mniej może mi przypadły do gustu niż te z NA, ale nie miałem okazji testować ich dogłębnie.

Aaaaa odniosłem wrażenie, że wszystkie dema powstałe na  Esenthel Engine mają specyficzny lekko baśniowy klimat (Nawet Bloody Massacre czy Forest Valley),
podoba mi się ten klimat.

W najbliższym czasie przyjrzę się bliżej obu silnikom, w tej chwili pozostaję jednak przy NeoAxis,
uważam że to świetny silnik do tworzenia prototypów, a od następnej wersji (0.82) ma opierać się na Ogre 1.6, liczę też na postępy w optymalizacji i wzrost wydajności:>

uncooli09
Przybysz
*

Reputacja: -1

132358413
Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #1 : Grudzień 26, 2009, 13:28:11 ť

2 listopad to jak nic będzie dzień rektorski bo nie znam osoby, która mieszka poza Warszawą, i która na ten jeden dzień będzie wracać na zajęcia. To nie miałoby sensu.

Pozdro
uncooli09
Przybysz
*

Reputacja: -1

132358413
Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2010, 15:03:54 ť

Nic nie daję bo Isztunia wszystko ma: piękny komplecik Rogza, klatkę kennelową, mnóstwo zabawek i śmierdzących gryzaków no i przede wszystkim miłość Pańci i Pańcia której nic nie zastąpi. Poza tym wiele uwagi, spacerków i atrakcji typu jezioro, morze, lasek z patykami, rzeczki itp. Czegóż więcej może chcieć?

no chyba że w dzień zwierzaka zorganizuję jakieś spotkanie szczeniaków
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS